Menü
Kosaram

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek

Hatályos 2024. 06. 01. napjától

 

Kérjük, amennyiben Megrendelője vagy aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket (továbbiakban: ÁSZF) és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Kérjük, felhasználás és/vagy vásárlás előtt olvassa el figyelmesen az Adatvédelmi tájékoztató, a Szállítási- és fizetési feltételek és a Vásárlási segédlet menüpontokat.

 

Megrendelő személyes adatainak kezeléséről az Adatvédelmi Tájékoztató rendelkezik, mely elérhető közvetlenül a főoldalról vagy a következő linken keresztül.

 

A Honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet jelen ÁSZF nem tartalmaz, a Honlapon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják.

 

A szerződés nyelve magyar.

 

A szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, azokat az Erawan Kft. nem iktatja, így az utólag nem hozzáférhető és nem megtekinthető.

 

Erawan Kft. semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.

 

Megrendelő a Honlap használatával, megrendelésének leadásával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:

 

 

1. A szerződés tárgya

 

A szerződés tárgya az Erawan Kft. www.erawan.hu internetes webáruházában található valamennyi beárazott, raktáron lévő rendelhető és előrendelhető könyv, e-könyv és más termék.

 

A Felek közötti szerződés a megrendelés visszaigazolásakor jön létre. Az Erawan Kft. fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben, melyet minden esetben egyeztet a Megrendelővel és ilyen esetben a termék vételárának előre történő kifizetése esetén a teljes összeget visszautalja saját költségén Megrendelő részére. A termékek mellett feltüntetett árak változtatásának a jogát fenntartjuk. A megvásárolni kívánt termék főbb jellemzőit az adott termék melletti ismertető tartalmazza. Az ismertető leírás téves értelmezéséből eredő károkért felelősséget nem vállalunk.  Erawan Kft. a honlapon szereplő információkat a lehető legnagyobb gondossággal kezeli, azonban azokban változás, elírás mindezek ellenére lehetséges. Az adatbázisban szereplő esetleges hibákért, elírásokért felelősséget nem vállalunk. Az adatbázisunkban található képektől való esetleges eltérésekért felelősséget nem vállalunk, de törekszünk rá, hogy a termékképek lehetőség szerint a valóságot tükrözzék.

 

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, az Elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az Információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. valamint a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló az 2008. évi XLVII. törvény rendelkezései az irányadók. Bármelyik rendelkezés érvénytelensége vagy érvénytelenné válása a többi rendelkezés érvényességét nem érinti.

 

 

2. A Szerződő felek

 

A szerződés az Erawan Kft., mint eladó (a továbbiakban Erawan Kft.) és a megrendelő, mint vevő (a továbbiakban Megrendelő) között jön létre. Az Erawan Kft. csak a www.erawan.hu internetes oldalon (a továbbiakban Honlap) keresztül leadott rendelésekért felel és kizárólag a Honlapon keresztül leadott megrendeléseket teljesíti. A Megrendelő a Megrendelői adatok kitöltésével adja meg vásárláshoz szükséges adatait, amelyeket minden egyes rendelés leadásánál lehetősége van módosítani, és az Erawan Kft. ezeknek megfelelően teljesíti a megrendelést és állítja ki a számlát. A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség kizárólag a Megrendelőt terheli. Erawan Kft. a nyilvánvalóan hibás vagy hamis regisztrációt jogosult törölni, továbbá kétség esetén a Megrendelő személyének valódiságát jogosult ellenőrizni.

 

Erawan Kft.

Székhely: 1039 Budapest, Édes utca 6.

E-mail: vevoszolgalat@erawan.hu

Telefon: +36 20 80 40 777 (10-18 óráig)

Cégjegyzékszám: 01-09-171336

Nyilvántartó bíróság neve: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 24310798-2-41

 

Tárhelyszolgáltató

Neve: 

Címe: 

 

 

3. Feltüntetett árak

 

A Honlapon a termékek mellett feltüntetett vételár a végső fogyasztói ár, amely tartalmazza az általános forgalmi adót, ami nyomtatott könyvek esetében 5%, e-könyv és egyéb termékek esetén 27% (továbbiakban: Áfa). A termékek vételára nem tartalmazza a szállítási költséget ami a vételáron felül fizetendő. A szállítási költség a megrendelés során a kosár menüponton belül külön kerül feltüntetésre, mely összeg a termék árához hozzáadásra kerül. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. A termékek árainak változtatásának a jogát fenntartjuk.

 

Amennyiben a Megrendelő megrendelést ad le egy termékre, úgy az Erawan Kft. kötelezi magát arra, hogy a kiválasztott terméket a megrendeléskor érvényes végső fogyasztói áron értékesíti a Megrendelőnek. Ezt az árat a megrendelésre küldött visszaigazolás tartalmazza. Amennyiben valamely rendelés vagy rendelések bármilyen okból módosításra, összevonásra kerülnek, a módosított rendelésre a módosítás időpontjában érvényes feltételek vonatkoznak.

Amennyiben az Erawan Kft. körültekintése ellenére téves ár kerül feltüntetésre a webáruházban, például feltűnően értékaránytalan ár, vagy nyilvánvalóan téves, a termék közismert árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő pl. 0 Ft-os ár, akkor az Erawan Kft. a tévedés alapján jogosult a megrendelést törölni vagy a termék helyes áron történő értékesítését és szállítását felajánlani.

 

 

4. Szerzői jogok

 

Az erawan.hu weboldalon feltüntetett mindennemű adat, információ, kép stb. szerzői jogvédelem alatt áll, annak bármilyen módon és célra történő felhasználása kizárólag az Erawan Kft. előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

 

 

5. A Megrendelő felelősségvállalása

 

Megrendelő tudomásul veszi, hogy a megrendelés leadása részéről ajánlatnak minősül, melyhez kötve van. A Megrendelő rendelése(i) elküldésével a jelen szerződést elfogadja, és az itt leírtak be nem tartásával szerződésszegést követ el, melyért felelősséggel tartozik. Megrendelő vállalja, hogy az általa elküldött rendelésekben megrendelt árut tartalmazó küldemények átvételéről és kifizetéséről gondoskodik az általa választott szállítási és fizetési módoknak megfelelően.

 

 

6. A Honlapon történő vásárlás

 

6.1 Regisztráció

 

A Honlap tartalmának jelentős része elérhető minden Megrendelő számára, regisztráció nélkül. A vásárlás azonban regisztrációhoz (majd belépéshez) kötött, tehát a Honlapon történő vásárlás feltétele az érvényes regisztráció.

 

A Megrendelő regisztrálni a Honlap felső menüjében található, „Regisztráció” menüpontra kattintást követően a regisztrációs felület értelemszerű kitöltésével, majd a Honlap alján található „Tovább” gombra kattintással, és a jelen ÁSZF, továbbá az Adatvédelmi tájékoztató elfogadását (jelölőnégyzet kipipálásával) követően tud.  A regisztrációs felületen a következő adatokat szükséges megadnia az Erawan Kft. részére:

 

„AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAI” menüpont alatt

 • Név
 • Email cím
 • Telefonszám

 

A „Cím” menüpont alatt

 • város,
 • irányítószám,
 • utca név,
 • házszám,
 • megye
 • Cég megrendelő esetén cég neve és cégjegyzékszáma

 

A „Jelszó” menüpont alatt pedig a fiókhoz tartozó jelszavát tudja megadni a Megrendelő.

 

Megrendelőnek ezen a felületen van lehetősége feliratkozni az Erawan Kft. és a Fejős Éva hírlevelére a jelölőnégyzet kipipálásával.

 

A regisztráció sikeréről az Erawan Kft. e-mailben tájékoztatja a Megrendelőt, melyben Megrendelő egy összegző felület segítségével áttekintheti az általa a regisztráció során megadott adatokat.

 

A sikeres regisztrációt követően, Megrendelő a Honlap felső menüjében található „Belépés” menüpont alatt a belépési adatait megadva (e-mail cím, jelszó) tud belépni a Honlapra.

 

Megrendelő jogosult a regisztrációját bármikor törölni a vevoszolgalat@erawan.hu e-mail címre küldött üzenettel. Az üzenet megérkezését követően az Erawan Kft. köteles haladéktalanul gondoskodni a regisztráció törléséről. Megrendelő felhasználói adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből; ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód. Ha a Megrendelő az adatai törlését követően mégis meggondolja magát, és ismételten vásárolni kíván a Honlapon, akkor újra regisztrálnia szükséges.

 

A felhasználói hozzáférési adatok (így különösen a jelszó) titokban tartásáért kizárólag a Megrendelő a felelős. Amennyiben Megrendelő tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni az Erawan Kft.-t.

 

Megrendelő vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissíti annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

 

6.2 Megrendelés

 

A Honlapon történő regisztrációt, majd bejelentkezést követően a Megrendelő megrendelést adhat le a Honlapon eladásra meghirdetett termékekre. Megrendelő a Honlapon megrendelhető, kategóriákba rendezett termékek között böngészhet, és választhatja ki a megrendelni kívánt terméket.

 

Megrendelőnek lehetősége van a Honlapon a „Keresés” kereső mezőt kitöltve, az általa megvásárolni kívánt termékre név, vagy típus szerint is rákeresni. Ha a Honlapon eladásra meghirdetett valamely termék megfelel a Megrendelő által beírt feltételnek, akkor a rendszer azt megjeleníti. A keresés eredményeképpen a termékek ugyan úgy jelennek meg, mint a fenti menüpontok esetén. Ugyan úgy lehetőség van lapozásra és a termék részletes tulajdonságainak megtekintésére is.

 

Megrendelő a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról, a termék nevére vagy a terméket ábrázoló képre történő kattintást követően tájékozódhat.

 

Megrendelő a termékek alatt található a „Termék részletek” felületre érkezik, ahol megtekintheti a termék jellemzőit. A tájékoztató felületen található a „Kosárba” gombra kattintva tudja a kívánt terméket a virtuális kosarába helyezni, és a Megrendelő a mennyiség pontos beírásával meg tudja adni a megvásárolni kívánt termék mennyiségét.

 

A kosár tartalmát (a kiválasztott termék darabszámát, és a megrendelés összegét) Megrendelő a Honlap felső menüjében, a "Kosár" ikonra kattintva ellenőrizheti. A „Kosár” ikonra kattintva Megrendelőt a Kosár felületre navigálja a Honlap.

 

A „Kosár” felületen a Megrendelő megtekintheti és ellenőrizheti a kosárba helyezett termékek listáját, azok nettó és bruttó árát, a megrendelni kívánt darabszámot, valamint az összegző táblázat alján a megrendelése összegét.

 

Ezen a felületen a Megrendelő még bármikor módosítani tud kosarának tartalmán, hiszen lehetősége van arra, hogy töröljön terméket kosarából az „X” gombra kattintva, illetve a termék mennyiségén (darabszámán) is változtatni tud a darabszám pontos beírásával.

 

A „Tovább nézelődöm” gombra kattintva Megrendelőt a Honlap visszanavigálja a termék jellemzőiről tájékoztatást nyújtó felületre, ahol Megrendelő folytathatja a Honlapon történő böngészést.

 

A „Pénztár” gombra kattintással Megrendelő folytathatja a megrendelését a Honlapon.

 

Amennyiben Megrendelő a Honlapon való böngészés és a termékek kosárba helyezése előtt, a Honlapon még nem regisztrált vagy nem lépett be, úgy a megjelenő felületen Megrendelő választhat, hogy

 • amennyiben regisztrált Megrendelője a Honlapnak, úgy belép az oldalra a „Visszatérő Vásárló” mezőbe belépési adatait megadva, vagy
 •  az „Új Vásárló” mezőben található „Fiók regisztrálása” gombra majd a tovább gombra kattintva regisztrál a Honlapon jelen ÁSZF meghatározottak szerint
 • „Eseti vásárló” lehetőséget választva regisztráció nélkül vásárol (kivéve e-könyvek).

 

A Honlapon történő regisztráció előnye, hogy a Megrendelő a Honlapon gyorsabban tudja leadni a megrendelését, azt könnyen nyomon tudja követni. Ha Megrendelő regisztrált korábban a Honlapon, de elfelejtette jelszavát, lehetősége van a jelszó emlékeztető segítségét igénybe venni.

 

A belépést illetve regisztrációt követően a Honlap a Megrendelőt a „Számlázási adatok” felületre navigálja. Ezen a felületen a Megrendelő, ha több címet adott meg választani tud közülük, hogy melyikre szeretné a számlát kérni. A”Tovább” gombra kattintva a „Szállítási adatok” felületen választani szintén választani tud a szállítási címek közül, ha többet adott meg. A „Tovább” gombra kattintva a „Szállítási mód” felületre érkezik, ahol a rendelkezésre álló lehetőségek közül kit tudja választani, hogy hogyan kívánja átvenni a terméket, kéri-e a termék kiszállítását vagy személyesen, illetve Postaponton szeretné átvenni azt. A „Tovább” gombra kattintva a „Fizetési mód” felületre érkezik, ahol a fizetési módok közül tud választani. Ha kiválasztotta a kívánt fizetési módot és a „Tovább” gombra kattintott, akkor a „Megrendelés rögzítése” felületre érkezik, ahol egy összegző felületen megtekintheti a kosárba helyezett terméket, annak árát, a szállítás költségét és a fizetendő végösszeget.

 

Fontos, hogy a vásárlás folytatásához, Megrendelőnek ezen a felületen található jelölőnégyzet kipipálásával el kell fogadnia jelen ÁSZF-et és az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

 

Az oldal alján található „Rendelés megerősítése” gombra kattintást követően pedig, Megrendelő véglegesítheti a megrendelését. Az Erawan Kft. a megrendelés sikerességéről az ezt követő felületen és emailben is, értesíti a Megrendelőt.

 

A rendelés feladása tehát a „Rendelés megerősítése” gombra kattintással történik, ami a Megrendelő részére fizetési kötelezettséget keletkeztet.

 

          6.2.1 E-könyvek megrendelésére vonatkozó speciális szabályok

 

E-könyv megrendelése esetén a termék a bankkártyás fizetés után néhány perccel áll a Megrendelő rendelkezésére. Az egyedi letöltési link a sikeres fizetést követően a Honlapon megjelenik, melyre a Megrendelőnek rá kell kattintania ahhoz, hogy az e-könyvet le tudja tölteni mobi vagy epub formátumban. Ha nem tölti le innen és elkattint erről az oldalról, vagy a letöltött állományok megsérülnek, törlődnek, akkor az addig megvásárolt e-könyveket letöltheti a Megrendelő a profil oldaláról a belépést követően, az E-könyvek menüpont alól, ahol egy listában megjelennek a megvásárolt elektronikus könyvek. A letöltési lehetőség biztosítása érdekében e-könyv vásárlásához regisztráció szükséges, tehát eseti vásárlóként e-könyv nem vásárolható meg.

 

A letöltés az Erawan Kft. által biztosított technikai támogatás okán korlátlan számban tölthető le. Az Erawan Kft. a Megrendelő részére elektronikus úton, a bankkártyás fizetés megtörténtét követően küldi meg az elektronikus könyv(ek) vásárlásáról szóló elektronikus számlát . 

 

Letöltésnek minősül minden olyan eset, melyben a Megrendelő a letöltés gombra kattint, függetlenül attól, hogy ezt követően a terméket elmentette-e vagy törölte.

 

A Megrendelő a terméket kizárólag saját, magán felhasználásá céljára és saját e-könyv olvasásra alkalmas készülékén (Például személyi számítógép, táblagép, mobiltelefon, e-könyv olvasó) jogosult használni azzal, hogy a terméket saját eszközein korlátlan számban, azonban egyidejűleg azonban csak egy eszközön használhatja. A Megrendelő nem jogosult az e-könyvet a magán felhasználás célját meghaladóan bármilyen egyéb célra felhasználni, továbbítani stb.

 

Az Erawan Kft. által forgalmazott e-könyvek másolásvédelemmel és a vásárláshoz köthető azonosítóval vannak ellátva.

 

Az Erawan Kft. kizárja a felelősségét minden olyan kárért, mely az elektronikus könyv nem szakszerű vagy nem jogszerű felhasználásából ered. Megrendelés előtt kérjük, tájékozódjon arról, hogy az eszköze alkalmas-e a letölthető e-könyv formátum fogadására és kezelésére.

 

6.3 Adatbeviteli hibák javítása

 

Megrendelőnek a rendelés bármely szakaszában és a megrendelés Erawan Kft. részére való elküldéséig a Honlapon bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására, akár a saját fiókjában (felhasználói adatok módosítása), akár a megrendelési felületen (pl. termék törlése a kosárból az „x” gombra kattintva). Adatbeviteli hibának minősül például egy rosszul megadott mennyiség, rendelési adatok elírása stb. (pl. szállítási cím). Az egyes rendelési szakaszok mellett található „Módosítás” gombra kattintva a Megrendelő a módosítani kívánt menüpontba vissza tud lépni és változtatni tud a megadott adatokon.

 

6.4 Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

 

A Megrendelő által elküldött megrendelés, tehát az ajánlat megérkezését az Erawan Kft. késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül automatikus visszaigazoló e-mail útján visszaigazolja a Megrendelő részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza a Megrendelő által a vásárlás, illetve regisztráció során megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát a megrendelt termékek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget.  

 

Ha Megrendelő rendelését már elküldte az Erawan Kft. részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell az Erawan Kft. felé, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

 

Megrendelő mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg az Erawan Kft.tól az elküldött rendelésére vonatkozó visszaigazoló e-mailt.

 

E visszaigazoló e-mail Erawan Kft. részéről a Megrendelő által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre az Erawan Kft. és a Megrendelő között.

 

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit. 

 

6.5 Fizetés

 

Bankkártyával a CIB Bank rendszerén keresztül: A megrendelés végösszegének azonnali (megrendeléskori) kifizetése történhet a Bank bankkártyás rendszerén keresztül is. A rendszer biztonságos csatornát használ és automatikus. A Bank kizárólag a Megrendelő által megadott, a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat kapja meg a 128 bites SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon. A megrendeléssel kapcsolatos személyes adatokról és a vásárlás tartalmára vonatkozó információkról a Bank nem kap értesítést az Erawan Kft.-től. Másfelől, a fizetőoldal adattartalmáról az Erawan Kft. szintén nem értesül, azokat csak a Bank érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a bank oldala tájékoztatja az Erawan Kft-t. A kártyás fizetéshez a Megrendelő internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást. A megrendelés végösszegeként kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül a Megrendelő számláján. E-könyvek esetében kizárólag bankkártyás fizetési mód választható. Az Erawan Kft. a vételár számláján történő jóváírását követően teszi elérhetővé és letölthetővé a Megrendelő számára az e-könyvet.

 

6.6 Számla 

 

Az Erawan Kft. rendszere minden esetben elektronikus számlát állít ki a megrendeléséről, amely bankkártyás fizetés esetén a megrendelés és fizetés után azonnal, e-mailen, e-számlaként megérkezik a Megrendelő e-mail fiókjába, utánvétes  fizetés választása esetén is a Megrendelő elektronikus számlát kap a termék visszaigazolását követően. Amennyiben a számlát nem a regisztrált Megrendelő nevére, hanem másik névre (pl. cégnévre) kéri, kérjük a Számlázási és szállítási adatok menüpontban adja hozzá a számlázási címet. Kérjük, rendelése során járjon el kellő gondossággal, mivel utólag számlát más névre és címre kiállítani már nincsen lehetőségünk.

 

6.7 Szállítás

 

A megrendelések feldolgozását várhatóan azok beérkezését követően 1-5 munkanapon belül megkezdjük.

A Honlapon leadott rendelések kiszállítása:

 

- a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. futárszolgálatával történik az online rendelés során a Megrendelő által megadott címre, illetve a kiválasztott csomagpontra. A futárszolgálat hétfőtől-péntekig, 08:00-17:00 óra között kézbesíti a megrendeléseket. Amennyiben Megrendelő ebben időszakban nem tartózkodik a megadott címen, szállítási címként célszerű olyan szállítási címet megadni, ahol a szállítási időszakban a Megrendelő biztosan át tudja venni a megrendelt terméket.

- a Packeta csomagpontjaira történik az online rendelés során a Megrendelő által kiválasztott átvételi helyre

- az MPL Postacsomag futárszolgálatával történik az online rendelés során a Megrendelő által megadott címre.

 

A csomag aktuális helyzetéről az Erawan Kft. értesítést küld a Megrendelő részére e-mailben a regisztrációban megadott email címre.

 

 

Amennyiben a Megrendelő a futárszolgálat által megjelölt időpontban nem tartózkodik a Megrendelő által a rendelés során megadott szállítási címen és a csomag átvétele meghiúsul, a futár második kézbesítést kísérel meg.

 

A 3. kiszállítást az Erawan Kft. csak akkor kísérli meg újból, ha a Megrendelő a megrendelés ellenértékét átutalással  vagy bankkártyával az Erawan Kft. részére kifizette és a vételár az Erawan Kft. számláján jóváírásra került.

 

A terméknek a kiszállítást végző személytől való átvételével, illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy az átvételt követően a futár távozása után az Erawan Kft.-nek utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni. A szállítólevél aláírásával tehát a Megrendelő elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak (nem hiányos a csomag tartalma, nem sérült a csomagolás vagy a termék).

 

Ha Megrendelő sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson az átvétel során, a sérülésekről a kiszállítást végző személy jelenlétében jegyzőkönyvet kell felvenni és nem köteles átvenni a terméket. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét az Erawan Kft. díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért az Erawan Kft. felelősséget nem vállal!

 

KÜLFÖLDRE TÖRTÉNŐ KISZÁLLÍTÁSNAK EGYEDI SZÁLLÍTÁSI DÍJA VAN, AMIRŐL A VEVŐSZOLGÁLAT TUD TÁJÉKOZTATÁST ADNI!

 

 

6.7.1 Szállítási költségek

 

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. futárszolgálatával történő házhoz szállítás esetén rendelési értéktől függően:

 

Bruttó 4 000 Ft-ig: 1999 Ft,

Bruttó 4 001-8 000 Ft között: 1799 Ft,

Bruttó 8 001-12 500 Ft között: 1599 Ft,

Bruttó 12 500-15000 Ft között: 1199 Ft,

Bruttó 15 001 Ft felett ingyenes

 

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.futárszolgálatával történő csomagpontra szállítás esetén rendelési értéktől függően:

 

Bruttó 4 000 Ft-ig: 1849 Ft,

Bruttó 4 001-8 000 Ft között: 1699 Ft,

Bruttó 8 001-12 500 Ft között: 1449 Ft,

Bruttó 12 500-15000 Ft között: 999 Ft,

Bruttó 15 001 Ft felett ingyenes

 

A Packeta csomagpontjaira szállítás esetén rendelési értéktől függően:

 

Bruttó 4 000 Ft-ig: 1699 Ft,

Bruttó 4 001-8 000 Ft között: 1499 Ft,

Bruttó 8 001-12 500 Ft között: 1299 Ft,

Bruttó 12 500-15000 Ft között: 899 Ft,

Bruttó 15 001 Ft felett ingyenes.

 

Az MPL Postacsomag futárszolgálatával történő házhoz szállítás esetén rendelési értéktől függetlenül: 2999 Ft.

 

Az Erawan Kft. személyes átvételi pontjaira a szállítás díjmentes.

 

6.7.2 Szállítási határidő

 

A megrendelések feldolgozásának megkezdése várhatóan azok beérkezését követően 1-5 munkanapon belül megkezdődik. Ez alól kivétel az előrendelés, ennek során a feldolgozás a beérkezések sorrendjében történik, előfordulhat 5 munkanapnál későbbi feldolgozás is.

Azon rendelések, amiben előrendelhető könyv is található, csak a még rendelkezésre nem álló könyv megjelenése után kerülnek feldolgozásra és kiküldésre, függetlenül a már elérhető könyvektől. Kérhető a külön kiszállítás, egyszeri szállítási díj plusz megfizetése mellett!

 

A megrendelés kiszállításának határideje a csomagküldő szolgálatnak átadást követően várhatóan 1-3 munkanap.

 

Személyes átvétel esetén az átvevőhelyre várhatóan a vásárlást követő 2-4 munkanapon belül érkeznek a termékek.

 

Erawan Kft. – a Felek eltérő megállapodásának hiányában - a szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb negyvenöt napon belül köteles a fogyasztó rendelkezésére bocsátani (kiszállítani) a terméket.

 

Az Erawan Kft. késedelme esetén a fogyasztónak minősülő Megrendelő jogosult póthatáridőt tűzni. Ha az Erawan Kft. a póthatáridőn belül nem teljesít, a fogyasztó jogosult a szerződéstől elállni.

 

A fogyasztó póthatáridő tűzése nélkül akkor jogosult a szerződéstől elállni akkor, ha

 1. az Erawan Kft. a szerződés teljesítését megtagadta; vagy
 2. a szerződést a felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben - és nem máskor - kellett volna teljesíteni.

 

7. Elállási jog

 

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban „Fogyasztó”).

 

Fogyasztó a szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet értelmében jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén

 

a) terméknek,

b) több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,

c) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,

d) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

 

Fogyasztót megilleti az a jog, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

 

Elállási szándékát elektronikus úton küldött levél útján vevoszolgalat@erawan.hu vagy postai úton az Erawan Kft. 1039 Budapest, Édes utca 6. címre jelezheti. Továbbá a Fogyasztó elállási szándékának jelzése céljából a Fogyasztó felhasználhatja a következő linken http://erawan.hu/elallasi-nyilatkozat keresztül elérhető elállási nyilatkozat - mintát is, de ennek használata nem kötelező. A Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt (akár a 14. napon) elküldi elállási nyilatkozatát az Erawan Kft. részére.

 

Fogyasztó köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni, vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A terméket a legnagyobb biztonsággal becsomagolva a Fogyasztó nevének feltüntetésével saját költségén küldje vissza az Erawan Kft., 1039 Budapest, Édes utca 6. szám alatti címére. Fogyasztó elállási jogának gyakorlása esetén Erawan Kft. köteles a sérülésmentesen, hiánytalanul, használattól mentes állapotban visszaszolgáltatott termék (ek) ellenértékét a szállítási díjjal együtt, legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított tizennégy napon belül visszatéríteni. Erawan Kft. mindaddig visszatarthatja az áru árának visszafizetését, amíg vissza nem kapta az árut, vagy amíg a Fogyasztó bizonyítékot nem szolgáltat arra vonatkozóan, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. A Fogyasztónak visszajáró összeget a Fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon térítjük vissza. Fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján az Erawan Kft. más fizetési módot is alkalmazhat, de ebből adódóan Fogyasztót semmilyen többletdíj nem terheli. Az elállási jog gyakorlása esetén a termék visszaküldésének közvetlen költségét a Fogyasztó viseli, kivéve, ha az Erawan Kft. vállalta e költségek viselését. Az Erawan Kft. azonban nem vállalja át a visszaszállítás költségét a Fogyasztótól és nem is gondoskodik a visszaszállítás megszervezéséről, lebonyolításáról. Az Erawan Kft.-nek az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

 

Fogyasztót mely esetekben nem illeti meg az elállási jog:

 • lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta; e-könyv letöltése esetén a vásárló elveszíti elállási jogát. A leadott rendelésektől való elállási jog gyakorlására kizárólag az e-könyv letöltését megelőzően van mód. 
 • az olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza (pl. krémek, kozmetikai termékek stb.). Az ilyen termékek visszavétele az Erawan Kft.-től nem várható el akkor, ha a Fogyasztó a terméket közvetlenül védő csomagolást már felbontotta és/vagy rendeltetésszerű használatát megkezdte, hiszen ilyenkor nem zárható ki, hogy a termék emberi testtel vagy testnedvekkel, illetve baktériumokkal érintkezett, így a termék higiéniai vagy egészségügyi minősége már nem garantálható. Amennyiben a Fogyasztó még nem kezdte meg ezen, a kivételszabály alá tartozó termékek használatát, tehát a terméket közvetlenül védő csomagolást még nem bontotta fel, elállási jogát az általános szabályok szerint gyakorolhatja.
 • olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel.

 

 

8. Jótállás, szavatosság

 

8.1 Szavatosság


Kellékszavatosság

 

Megrendelő az Erawan Kft. hibás teljesítése esetén az Erawan Kft.-vel szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Fogyasztói szerződés esetén a Megrendelő az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait Megrendelő érvényesíteni már nem tudja.

 

Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

 

Kellékszavatosság az eladóval szemben érvényesíthető a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Erawan Kft., mint a www.erawan.hu webshop üzemeltetője, a termék hibájáért- a vásárláskor a termékben már meglévő hiba vagy ok miatt bekövetkezett hibáért-kellékszavatossági felelősséggel tartozik. Ezen felelősségét csakis a termék olyan hibája alapozza meg, amelynek az oka már megvan a termékben a vásárlás pillanatában is, esetleg ekkor még nem lehet felismerni. Könyvek esetében ez azt jelenti, hogyha a megrendelt könyv nyomdai hibás, esetleg szállítás során megsérült, akkor azt díjmentesen kicseréljük.

 

Megrendelő – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Megrendelő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy az Erawan Kft. számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést Megrendelő nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát az Erawan Kft. költségére Megrendelő is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

 

Megrendelő a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Erawan Kft. adott okot.

 

Megrendelő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni az Erawan Kft-vel.

 

Megrendelő közvetlenül az Erawan Kft.-vel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

 

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Megrendelő igazolja, hogy a terméket az Erawan Kft.tól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben az Erawan Kft. csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Megrendelő részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben az Erawan Kft. bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a Megrendelőnek felróható okból keletkezett, nem köteles Megrendelő által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Megrendelő köteles bizonyítani, hogy a Megrendelő által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

Ha Megrendelő a szavatossági igényét a terméktől - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

 

Hibás teljesítés esetén a szavatossági jogok érvényesítésével kapcsolatos költségek (pl. kicserélés vagy elállás esetén a visszaküldés postaköltsége) az Erawan Kft.-t terhelik.

 

Termékszavatosság

 

Kellékszavatosság helyett a Megrendelő a gyártóval vagy forgalmazóval szemben termékszavatossági igényt is érvényesíthet. A termék (ingó dolog) hibája esetén a fogyasztónak minősülő Megrendelő – választása szerint – a kellékszavatossági részben meghatározott jogot vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

 

Megrendelőt azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét Megrendelő a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

Termékszavatosság esetén a Megrendelő kizárólag a hibás termék kicserélését (kijavítását) igényelheti. A termék akkor hibás, ha nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban foglalt tulajdonságokkal. A termék hibáját ebben az esetben a Megrendelőnek kell bizonyítania. A termékszavatossági igény a termék forgalomba hozataltól számított 2 éven belül érvényesíthető. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. A Megrendelő a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.

 

Megrendelő termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával (Erawan Kft.) szemben gyakorolhatja.

 

A gyártó/forgalmazó csak akkor mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körén belül gyártotta, illetve hozta forgalomba; vagy
 • a hiba a tudomány és technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető; vagy
 • a termék hibája jogszabály, illetve kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

 

A gyártónak/forgalmazónak elegendő egy okot bizonyítania.

 

8.2 Jótállás

 

Erawan Kft. nem értékesít olyan terméket, amely az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet hatálya alá tartozna.

 

 

9. Panaszok kezelése:

 

Megrendelő a termékkel vagy az Erawan Kft. tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait a következő elérhetőségeken keresztül terjesztheti elő írásban, elektronikus levél útján valamint postai levélben jelentheti, telefon.

 

Cégnév: Erawan Kft.

Székhely: 1039 Budapest, Édes utca 6.

Telefon: +36 20 80 40 777

E-mail: vevoszolgalat@erawan.hu​   

                                  

Erawan Kft. a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha a Megrendelő a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor az Erawan Kft. a panaszról jegyzőkönyvet  vesz fel, melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt megőriz.

 

Erawan Kft. a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén helyben a Megrendelőnek átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni.

 

Erawan Kft. a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Megrendelőnek legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

 

Minden egyéb esetben az Erawan Kft. az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

 

A telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt az Erawan Kft. egyedi azonosítóval látja el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.

 

Erawan Kft. a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

 

A panasz elutasítása esetén az Erawan Kft. az elutasítás indokáról tájékoztatja a Megrendelőt.

 

9.1 Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

 

Amennyiben az Erawan Kft. és Megrendelő között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita az Erawan Kft.-vel való tárgyalások során nem rendeződik, vagy az Erawan Kft. álláspontja a Megrendelő számára nem elfogadható, akkor az Erawan Kft. döntésével szemben

- Panaszt tehet a fogyasztóvédelmi hatóságnál,

- Békéltető testület eljárást kezdeményezése

- Bírósági eljárást kezdeményezhet.

 

A fogyasztóvédelmi hatóságok (járási hivatalok) elérhetőségét itt találja: https://jarasinfo.gov.hu/jarasok-lista

 

Budapesti Békéltető Testület székhelye:

1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.

Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

Fax: 06 (1) 488 21 86

Telefon: 06 (1) 488 21 31

 

Az egyes megyékben található békéltető testületek elérhetőségét itt találja: https://bekeltetes.hu/udvozlo

 

Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

 

Online vitarendezés

Az Európai Bizottság létrehozott egy olyan honlapot, amelyen keresztül lehetőség nyílik arra, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitákat ezen keresztül rendezzék, elkerülve a bírósági eljárást. Így a fogyasztók a távolságok ellenére is tudják érvényesíteni jogaikat.

 

Az online vitarendezési platform elérhetősége: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage.

 

 

10. Felelősség kizárása

 

Az Erawan Kft. nem felel a vis maior-ból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért, ideértve, de nem kizárólagosan

- a www.erawan.hu weboldal használatából vagy üzemzavarából,

- az adatok bárki által történő megváltoztatásából,

- az információtovábbítási késedelemből adódó,

- vírusok által okozott,

- szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő,

- vonal vagy rendszerhibából adódó károkért.

 

Árváltozás esetén az árváltozást megelőzően elküldött megrendelésre a változást megelőző és a Megrendelőnek visszaigazolt ár érvényes és kerül felszámításra. Fenntartjuk a jogot a kedvezményes és akciós áron kínált termékeink megrendelhető mennyiségének korlátozására.

 

 

11. Az általános szerződési feltételek egyoldalú módosítása

 

Erawan Kft. jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a Megrendelők honlapon történő előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Honlap első használata alkalmával válnak hatályossá Megrendelővel szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.

 

 

12. Tulajdonjog fenntartása

 

A vételár teljes kifizetéséig a termék az Erawan Kft. tulajdonát képezi. Ha a termék a vételár teljes kifizetését megelőzően mégis – bármely okból – a Megrendelő birtokába kerül, felelősséggel tartozik az Erawan Kft. irányába mindazon károk tekintetében, amelyek megtérítésére senkit nem lehet kötelezni.