Menü
Kosaram

E-könyv GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések

Mi az az e-könyv?

Az e-könyv a papíron kinyomtatott könyv digitális megfelelője.

 

Miért olcsóbb az e-könyv?

Nem rövidebb a történet, egyszerűen csak nem terheli nyomtatási költség.

 

Milyen eszköz szükséges az e-könyv olvasásához?

Szinte minden eszközön lehetséges e-könyvet olvasni: mobiltelefonon, asztali gépen, laptopon, táblagépen és természetesen e-könyv olvasókon.

 

Hol tudom letölteni a megvásárolt e-könyvet?

A megvásárolt e-könyv a profilon az e-könyvek menüpontban tölthető le.

 

Melyik formátumot töltsem le?

Ha Amazon Kindle eszközt vagy alkalmazást használ, a mobi formátumot, minden egyéb esetben az epub-ot. Apple készülékeken a gyári iBooks alkalmazást, PC vagy Android eszközökön az ingyenes FBReader alkalmazást ajánljuk.

 

Hogyan tudom rátölteni az eszközömre a webshopban megvásárolt e-könyvet?

Amazon Kindle e-könyv olvasóra: USB-kábellel, vagy e-mailben lehet rátölteni (fontos, hogy az amazonos fiókban megadott emailcímről kell küldeni és arra az email címre, amit az amazonos fiókban kapott). Ezen kívül használhatja a send to kindle alkalmazást, amihez itt talál segítséget: http://www.amazon.com/gp/sendtokindle

 

Hány eszközön olvashatom az itt megvásárolt e-könyvet?

Alapvetően azon az eszközön olvashatja a könyvet, ami az Öné. Ha például van egy mobiltelefonja (Kindle alkalmazással) és egy Kindle olvasója, akkor nem kell kétszer megvennie, hiszen az Amazon összeköti az account-jával a tartalmakat. Mivel Ön vásárolta meg a könyvet, nem szólunk bele, hogy hány eszközön olvassa.

 

Elküldhetem-e a barátaimnak az itt megvásárolt e-könyvet?

Fizikailag nincsen rá korlátozás, hogy elküdje, de hogy alacsonyan tudjuk tartani az e-könyvek árát, arra kérjük, ne küldje tovább!

 

Miért nem érdemes nem hivatalos forrásból beszerzni illegálisan másolt könyvet?

A nem eredeti forrásból származó könyveknek több hátránya van: legtöbbször nincsen bennük tartalomjegyzék és hiányoznak az esetleges lábjegyzetek is, a pdf formátum nem e-kijelzőre lett tervezve (nem olyan betűt használ, nem akkorák az oldalak, a margók stb.), ami megnehezíti és nem ritkán lehetetlenné teszi az olvasást, a scannelt könyvekben az elválasztások rossz helyre kerülnek és jelentősen rontják az olvasásás élményt, valamint ugyanebből az okból rengeteg "elírás" van bennük, hiszen ezeket scannelés után nem mindig olvassák és javítják a hibákat. Összességében elmondható, hogy a számos hiba elvolnja a figyelmet a történetről, így csökken az élvezeti érték.

 

Az e-könyvből kitörölhetem-e vagy megváltoztathatom-e a nevet?

Erre nincsen lehetőség.