Örökre Görögbe - ELŐRENDELHETŐ

Örökre Görögbe - ELŐRENDELHETŐ

Fejős Éva

ISBN: 9786156269140

Bolti ár: 4.499 Ft

Erawan ár (Bolti ár -20%): 3.599 Ft

Early bird ár (Bolti ár -25%): 3.375 Ft

3.273 Ft
Online fizetés esetén

Leírás

ELŐRENDELHETŐ!

Várható megjelenés: 2021. április közepe!!!

 

PROLÓGUS
 
 
– Nem egészen értem, ez mit jelent?
Vág egy grimaszt, egy kicsit eltartja magától a telefont, majd újra a fülére teszi.
– Beszéljek hangosabban? – kérdi. – Nem merek, mert a szomszédban… szóval fülelek, na – ad helyzetjelentést.
– Csak azt ismételd meg, mit vársz tőlem! Valóban azt gondolod, hogy menjünk el mi ketten…? Vegyünk repjegyet, és uzsgyi? – Egy kis reménykedést érez ki a másik hangjából. Ahhoz képest, hogy még csak néhány hónapja ismerték egymást, már egészen jól olvas a fejében, gondolja.
– Igen. És te ismered is egy kicsit a helyszínt, ha jól tudom.
– Jártam már ott, igen.
– Mesélted. Na, mit a véleményed?
– Miért kellek én ehhez? – kérdez vissza a vonalban lévő, érezhető izgalommal a hangjában. Ilona eltartja magától a telefont, és elmosolyodik. Tudja, hogy nyert ügye van.
– Te vagy a legjobb alibi.
– Ugye nem ölünk meg senkit?
– Remélem, ám nem ígérhetem meg – sóhajtja gondterhelten. – De te leszel a legjobb alibi arra, hogy eljátsszam, nem nyomozok. Hanem pihenek.
– Azért csak nézz utána, milyen lépcsőkön kell ott közlekedni, lehet, hogy érdemes személyi edzőt fogadnod a felkészüléshez – tanácsolja a másik. – Hogy fogom én ezt itthon beadni? – teszi hozzá. A hívó maga előtt látja a szemforgatást.
– Hát úgy, Lujza, hogy bemondod: szükséged van egy kis szabadságra.
Kuncognak. Tél volt, amikor – nem akárhogyan – megismerkedtek, és Lujza sztoriját már mindketten ismerik. Hogyan rohant Márk után meg a barátai után arra a görög szigetre. És hogyan ragadt Santorinin. Ő ezen szórakozott, Lujza viszont az ő történetein.
 
 
Nem gondolta volna, hogy valaha is akad még barátnője. Az eddigieket részint utálta, részint kihaltak mellőle. De itt van Lujza, aki egy nem mindennapi, különös helyzetben került elé, és ő – bár végül is nem ez volt a célja – megmentette az életét, aztán a jó barátja lett.
 
 
Hát így vett repjegyet két hetvenöt feletti nő Santorini szigetére. Az egyikük a kilencvenet is betöltötte, de néha, ha kedve szottyant, letagadott tizenötöt. A másik pedig a lehető legelképesztőbb módszerekkel buktatott le kalandorokat és bűnözőket, fittyet hányva jó modorra, a neveltetésére, az unokája és a veje hírére, és a családja figyelmeztetéseire. 
 
 
 
FEJŐS ÉVA SZERETHETŐ REGÉNYHŐSEI A GÖRÖG GYÖNGYSZEMRE, SANTORINIRE UTAZNAK ÉS UTAZTATNAK MINKET. A VADONATÚJ KRIMI EGYIK HŐSE LADÁNYI NIKI OKNYOMOZÓ ÚJSÁGÍRÓ, AKIT MÁR A KARIBI NYÁRBAN MEGISMERHETTEK ÉVA OLVASÓI, ÉS UTOLJÁRA A MARGARITÁBAN TALÁLKOZHATTAK VELE.
A KÖNYV NEM EGY SOROZAT RÉSZE, HANEM TELJESEN ÖNÁLLÓ TÖRTÉNET, AMELYBEN MEGJELENIK ÉVA NÉHÁNY KORÁBBI, SOK OLVASÓJA ÁLTAL NAGYON SZERETETT SZEREPLŐJE IS.